Seçenek Daralt
sayfa başı
sayfa başı

Elmas Küpe

Elmas Küpe Modelleri | Bella Gloria

Elmas

Elmas, kelime anlamı olarak eski yunan dilinde αδάμας – adámas dan gelmektedir. Adámas'ın anlamı "kırılmayan şey" dir. Elmas bilinen en sert maddelerden biridir ve değerli bir taştır.Karbon elementinin bir modifikasyonu grafit, diğeri ise elmastır. Elmas tarihte ilk defa 6000 yıl kadar önce Hindistanda keşfedilmiş ve çıkarılmıştır.

Elmasın saf karbon olduğu ilk olarak Fransız kimyacı Lavoisier tarafından keşfedilmiştir. Lavoisier, elması yakmış ve yanma gazının sadece karbondioksit olduğunu görünce elmasın karbon olduğu hükmüne varmıştır. Elmas 3547 derecede erir.

Elmas Küpe Modelleri

Elmas Küpeler tarihte mücevherin kullanılmaya başladığı ilk zamanlardan beri altından sonra keşfedilmiş bir EŞSİZ bir maden olarak kullanılmaya başlamıştır. Altının yumuşaklık ve işlenebilirlik mucizesi varsa Elmas'ın da sertlik buna karşın hafiflik, berraklık ve parlaklık mucizesi vardır. Elmas Küpe modelleri çok çeşitlidir. Mücevherde kullanılan elmas taşların şekli pırlantaya benzemez.

Elmas taşların üst tarafı fasetli kesim iken alt tarafı ise düzdür. Aslında bu yüzden elmas taşı bir elmas küpe üzerinde ikne pırlanta kadar parlamaz. Çünkü pırlantanın 57 köşe kesimiyle yansıttığı ışığı elmas yansıtmaz. Bu yüzden elmas küpelerde taşın altına Foya denilen ve çikolata kağıdına benzer üstü parlak bir parça konur. İşte bu parça elmasın parlamasını sağlar.

O yüzden elmas küpelerinizi uzun süreli suya maruz bırakmamalısınız. Pırlanta küpenizi bulaşık makinasında yıkayabilirsiniz. Ama Elmas küpenizi asla. Foya ile taşın arasına kaçacak olan su ELmas küpenizin parlaklığını kaybetmesine sebep olur.

Ek olarak artık bu elmas küpeyi tekrar mücevher ustasına götürüp foyayı değiştirmeniz gerekebilir.

O yüzdn Elmas Küpeleri hiç bir zaman sıvı temasına maruz bırakmayın.

Elmas Küpe fiyatları

Elmas küpelerin yukarıda anlatılan foya meselesi yüzünden elmas taşın mıhlanması işlemi pırlantaya göre farklı yapılmaktadır. Elmas parlaklığı foyadan alır ve taşın etrafına da süsler yapılır ve bu süs tırnaklar ya da bombeler siyah isle boyanır. Böylece siyah is arasındaki taş daha da patlar... 

Elmas küpeler iki maden ile üretilir. Altın ve gümüş. Alt tarafı 8 ayar altından yapılır. 8 ayar altın altın oranı düşük olduğundan (%33,3) serttir ve işlenmesi zorlaşır. Elmas taşı çok değerli olduğundan taşın mıhlandığı kısım gümüşten yapılır, yani taşın altı gümüştür. Gümüş madeni yumuşaktır ve işlenmeye müsaittir. Yani taş mıhlanırken taş kırlması riski alınmaması için taşın altına gümüş kısım konur.

Evet elmas küpenizde taşın alt kısmı gümüştür ve bu gümüş ksıım islenerek karartılır, böylece alt 8 ayar kısmı ya roz altın ya da sarı altın renginde olurken gümüş kısıım da siyahlatılır. Eskimiz bir elmas küpenizde siyah kısmı kazırsanız altında beyaz gümüşü görebilirsiniz.

Bu teknik sebebi ile de aslında Elmas Küpe fiyatları, Pırlanta küpe fiyatlarından çok daha düşüktür. Hem elmas karatı azdır hem de altını düşük ayardır. (Aynı taş büyüklüğünde GÖRÜNEN iki küpeden bahsediyoruz)

 

 

Size Özel Fırsatlar!

::after

 

::after

 

Özel Filtrelenmiş Ürün Linklerimiz

::after

 

 

 

::after